Ny bok på Slow Fox förlag!

Alba S. Enström ”Expressions”.

Tillsammans med konstnären Alba S. Enström och hans gallerist Torben Grøndahl har vi tagit fram en vacker konstbok på 112 sidor + omslag. Tryckt på Livonia Print. Texter av Else Marie Bukdahl, Martin Schibli och Claus Carstensen. Formgivning: Johan von Friedrichs. ISBN: 978-91-633-7215-5.

Boken ”Hösten 70”

En lång sommar i Coronakarantän innebar full koncentration på bokprojektet ”Hösten 70” med texter av Magnus Hagström och Jonas Cederquist. Boken skildrar i detalj säsongen 1970 då sången tog vid på den svenska fotbollsläktaren tack vare ett gäng Hammarbyfans som hade inspirerats av både Tipsextra på TV samt hela tidsandan som då rådde. Tillsammans med författarna har vi letat bilder, dykt ner i diverse bildarkiv, antikvariat och letat på internet. Boken är full av fotografier, biljetter, program och diverse tidsdokument som rör säsongen 1970. • Antal sidor: 224. • Bokförlag: Idrottsförlag. • Grafisk form: Johan von Friedrichs/Slow Fox produktion AB.

Beställ boken här: ”Länk – Hösten 70 – beställning

Antikvariatet – en del av Slow Fox Förlag

Sedan november 2017 driver Slow Fox Förlag verksamheten Antikvariatet i delar av sina lokaler på Själagårdsgatan 9c.

•Välj och vraka bland Strindberg, Balzac, Stendhal, Zweig, Perec, Kyrklund, Trenter, Englund, Tage Danielsson, Salvador Dali, Fröding, Bellman och äldre kultiga seriealbum som Apornas Planet och mer därtill …. Dessutom finns en hel del bra Stockholmiana och en hel hylla med äldre RARE BOOKS!
• Priser från 20 pix upp till flera tusen. Swish, kort och kontanter accepteras.

Det finns även antika möbler, design, vinyl, posters, samlarföremål och kuriosa till försäljning.

BOOKS • VINTAGE • DESIGN • ANTIQUES

Adress: Själagårdsgatan 9c i Gamla Stan

Oregelbundna öppettider, dock oftast vardagar ca kl 10–18. Annars kan man alltid bestämma tid genom att ringa 08-109618.

 

 

 

Konstbok Olle Bonniér för Galerie Bel’Art

Så har vi lyckats producera konstbok nummer fjorton för Galerie Bel’Art, Stockholm. Denna gång presenteras skisser, teckningar och måleri av den nyss avlidne konstnären Olle Bonniér (1925–2016) som han tog fram mellan åren 1944–1962. Boken är på 120 sidor och har en intressant text av Thomas Millroth. Utställninhg på Galerie Bel’Art mellan den 23/4–2/6 2016.

• Samtliga bilder i katalogen finns upplagda på galleriets hemsida: Klicka här.
• Boken kan beställas via galleriet för 200 kr: Klicka här.

Olle Bonniér, Galerie Bel'Art, 2016

Olle Bonniér, Galerie Bel’Art, 2016

Olle Bonniér, Galerie Bel'Art, 2016

Olle Bonniér, Galerie Bel’Art, 2016

Olle Bonniér, Galerie Bel'Art, 2016

Olle Bonniér, Galerie Bel’Art, 2016

Olle Bonniér, 1948. Foto: Christer Strömholm.

Olle Bonniér, 1948. Foto: Christer Strömholm.

Webbsida för ”Tyg till tyg” – återanvändning av textiler

Under hösten 2015 tar Slow Fox produktion fram, i samarbete med programmeraren Simon Goot, en responsiv webbsida och företagsidentitet för Tyg till Tyg – ett projekt som fokuserar och debatterar återanvändning av textilier i ett globalt perspektiv. Länk till webbsidan – Klicka här.

logga_Final-version_15.10.01

 

 

”Projektet Tyg till tyg är en självklarhet och ett måste för att effektivisera återvinning av uttjänta textilier men även hitta en lösning på det slit-och-släng samhälle vi byggt upp och som allt snabbare sprider sig i utvecklingsländer, där liksom här, konsumtion tycks anses är status.” Åsa Strandberg Projektledare

”Äntligen kommer då ett projekt som ställer sig frågan – hur kan man göra rätt från början? Hur kan använda resurser bli till nya resurser? Hur kan cirkulärt tänkande bli en verklighet? Jag har sett tillräckligt av problembeskrivningar och vill se mer lösningar!”  Birgitta Sandström Lagercrantz 

websida-Tyg-till-tyg.Sid2

 

Ny bok ute! Kanalplan 100 år

”Kanalplan har sedan 1915 varit ett hjärta i Hammarby IF:s verksamhet. Det är också en miljömässig oas på det tätbebyggda Södermalm. Den här boken är berättelsen om idrotten och människorna som genom historien gett liv åt idrottsplatsen.

Nu kommer boken om den mytomspunna idrottsplatsen på Södermalm där Hammarby spelade sina första fotbollsmatcher. Där bandy, boxning, friidrott, ishockey och speedway har samsats genom åren och samlat stora folkmassor från hela Stockholm till arenan. Och än lever och frodas idrottskulturen, främst genom damfotbollen och ungdomsverksamheter.

Johan von Friedrichs från Slow Fox produktion står för formgivningen samt har tillsammans med författaren Jonas Cederquist också bidragit med bildreasearchen.

Boken är på 84 sidor, trådbunden med hårda pärmar. Utgivingen sker i samarbete mellan Hammarby IF och Supportrarnas matchprogram, Distribution sker via Slow Fox förlag. ”Kanalplan 100 år” finns att köpa via nätet samt i Intersports butiker på Södermalm och i söderförort. Cirkapris i handeln är 189:-.

Filmomslag ”Det Ljuva Livet”

Anita Ekberg i Det ljuva livet av Frederico Fellini.

Anita Ekberg i Det ljuva livet av Federico Fellini.

I slutet av 1990-talet tog Slow Fox produktion fram 30 stycken filmomslag för labeln Cinemagi – som var ett ett samarbete mellan Folkets Bio och skivbolaget MNW (Musiknätet Waxholm). Det var filmer av regissörer som Andrej Tarkovskij, Federico Fellini, Rainer Werner Fassbinder, Jean-Luc Godard, Jean Renoir m fl, samt ett antal TV-dramer av Lars Norén.

En av flera Felliniomslag som vi tog fram var klassikern Det ljuva livet med Marcello Mastroianni och nyligen bortgångna Anita Ekberg (1931–2015). Vi minns dig alla med välbehag. Rest In Peace.

Slow Fox tog även fram den retro-inspirerade logotypen för Cinemagi.
Logo_CINEMAGI_small.web

Boken Söderstadion Forever, 2:a upplagan ute i handeln nu!

Boken Söderstadion Forever (Kalla Kulors Förlag) kom ut hösten 2013 i samband med att den sista matchen på den anrika arenan Söderstadion hade spelats. Boken som är ett samarbete mellan Supportrarnas Matchprogram och förlaget Kalla Kulor formgavs och redigerades av Johan von Friedrichs / Slow Fox produktion. Johan ingår i kvartetten bestående av journalisterna Jonas Cederquist och Magnus Hagström samt fotografen Hasse Fridén som är upphovsmännen bakom den 320 sidor tjocka boken. Förstaupplagan på 2.500 ex såldes slut våren 2014. Nu är andraupplagan här och ute i handeln. Den kan även beställas via nätet på Bokus – Klicka för länk här.

• Facebook: Söderstadion Forever
• Söderstadion Forever på Kalla Kulors hemsida – Klicka här

Här nedan följer några smakprov ur boken:

Söderstadion Forever – Formgivning av Slow Fox produktion AB

Söderstadion Forever – Formgivning av Slow Fox produktion AB

Boken Söderstadion Forever, 320 sidor.

Boken Söderstadion Forever, 320 sidor.

Sköna Hammarbyboehemer i sann 70-tals anda. Ur boken Söderstadion Forever.

Sköna Hammarbyboehemer i sann 70-tals anda. Ur boken Söderstadion Forever.

Ur boken Söderstadion Forever.

Ur boken Söderstadion Forever.

Sista matchen på Söderstadion – Ur boken Söderstadion Forever.

Sista matchen på Söderstadion – Ur boken Söderstadion Forever.

Boken innehåller mycket historia, nostalgi och statistik.

Boken innehåller mycket historia, nostalgi och statistik.

Kennedys comeback, i Hammarby hösten 2012 – Ur boken Söderstadion Forever.

Kennedys comeback, i Hammarby hösten 2012 – Ur boken Söderstadion Forever.

Samtliga Hammarbys 579 matcher på Söderstadion är listade. Ur boken Söderstadion Forever.

Samtliga Hammarbys 579 matcher på Söderstadion är listade. Ur boken Söderstadion Forever.

Hammarby fotboll matchprogram

Söndagen den 24 augusti 2014 spelar Hammarby IF mot Ljungskile SK i Superettan på Nya Söderstadion (Tele2 Arena). Det är 31.500 biljetter sålda vilket innebär en utsåld arena (publikrekord på Tele2 arena!). Slow Fox produktion gör layouten och produktionen (ingår i produktionsteamet) till samtliga programblad till Hammarbys hemmamatcher sedan 2008. Uppdragsgivare är ”Föreningen Supportrarnas matchprogram”.

Länk Supportrarnas Matchprogramwebbsidafacebook
Länk Hammarby Fotboll • webbsida 

Supportrarnas Matchprogram nr 11 2014

Supportrarnas Matchprogram nr 11 2014

Matchprogram Hammarby Fotboll 2014

Matchprogram Hammarby Fotboll 2014

« Older Entries

 
Back to top